logo_mrg

 

 
divendres 15 d'agost de 2014
Carta de Convocatoria a la Asamblea Ciudadana Unitaria el 23 de septiembre de 2014
#GuanyemValència CONVOCATORIA ALTERNATIVA MUNICIPAL UNITARIA #23S (SETEMBRE 2014)
PER UNA TROBADA CIUTADANA UNITARIA EL 23 SETEMBRE (19 hores al Teatre El Micalet de València)
per  redacció

(En pdf adjunto al final del texto esta la versión en castellano)

La crisi és una realitat de sofriment diari i de manca de futur per a moltíssimes persones, que provoca fartera social per tant d’engany i abús, la proliferació de mobilitzacions i de plataformes reivindicatives, i l’exigència majoritària de més democràcia, transparència i participació fins fer tremolar l’edifici de poder i pactes, d’amiguisme i corrupció del regim. Però els qui estan guanyant amb aquesta estafa, i l’aprofiten per acabar en els nostres drets, no estan disposats a escoltar les demandes del carrer, més be han decidit enrocar-se i emmordassar i reprimir les llibertats, per tal de seguir amb la seua festa i garantir-se que tot continue igual.

Així les coses totes i tots sabem que cal enfortir els moviments ciutadans i les protestes, però també és evident que no serà possible revertir aquest estat de coses sense anar-hi més lluny de les protestes, i sense la confluència i la participació activa de tothom.

Avui és imprescindible la unitat de tots el moviments i tota la ciutadania al carrer i a les lluites, però és palès alhora que cal anar més lluny i estendre l’autoorganització i la confluència social, de forma que també pugam recuperar per la ciutadania i el poble unes institucions segrestades per la corrupció, i avui al servei dels interessos particulars i de les grans empreses.

A la Ciutat de València gairebé 25 anys d’un Ajuntament en mans de la dreta han fet de la ciutat un bon negoci per algunes empreses i una acollidora ciutat per la corrupció, però d’esquenes als barris i als veïns, com algú ha dit “una ciutat poc amiga de les persones que la habitem”. S’ha consolidat en eixe temps un projecte neoliberal i post franquista de gestió urbana amb enormes costos socials, en el que han coincidit en més d’una ocasió els grups municipals de populars i socialistes.

Les retallades a les partides socials -molt abans de que la crisi arribés- i el malbaratament de recursos fins convertir-se en malversació publica i corrupció, han privat d’allò que necessitava la ciutat i les seves gents. Al temps i sistemàticament s’ha negat qualsevol participació ciutadana, ofegant-se conscientment les iniciatives i el associacionisme municipal; l’alcaldia de València s’ha convertit en la principal enemiga de la democràcia al municipi.

Vivim temps de canvi i d’emergència social que fan pensar que el futur no està decidit, i que encara tot és possible. Nosaltres creguem que ara és el moment de passar a l’ofensiva pels nostres drets, que ara i ací és possible acabar amb la dictadura municipal que governa la ciutat. I creguem també que guanyar València és un bon objectiu i que seria un pas clau per la ciutadania i els moviments socials del País Valencià.

No volem renunciar a res, la ciutat és cosa nostra i la volem habitable i pensada pels veïns, la València oberta i solidaria somniada per tants valencians i valencianes; no renunciem a una ciutat pacífica i que arracone la violència contra les dones i les famílies, els desnonaments i les tallades de subministraments bàsics; volem recuperar la ciutat per a que es puga viure i treballar dignament, volem construir democràticament una ciutat sostenible i verda amb una democràcia municipal participativa, la València creativa que parla valencià i promou la cultura i les arts... Volem això i tantes més coses. Volem, podem, i deguem.

No es tracta a soles una temptativa per recuperar la ciutat, en el fons és molt més, és encetar un camí i posar en pràctica altres formes de participació i de autoorganització, segurs de que ajudarà a d’altres canvis.

Per això fem una crida a la ciutadania de València, i molt especialment als moviments socials i politics disposats a la ruptura democràtica, per estar a l’alçada del moment i ser conscients de les oportunitats i dels reptes que hi ha a la ciutat de València. Perquè no és el moment de plantejaments tancats o debats interns, per damunt de tot cal reflexionar pública i obertament -com s’està fent a d’altres ciutats- sobre la situació actual i les possibilitats, és el moment de elaborar col·lectivament un programa que atenga les necessitats peremptòries, democràtiques i populars per superar la greu situació que travessem de la forma més ràpida possible, i que incloga un compromís de permanent participació de la ciutadania, també al seu control i aplicació, i trenque amb el clixé de votar cada quatre anys i delegar en els electes, es l’hora de la formació democràtica i participativa d’una candidatura unitària veïnal i social per posar l’Ajuntament al servei de la ciutadania i dels barris. Som moltes les persones que pensem que eixe hauria de ser el camí.

Per això creguem oportú convocar una primera reunió assembleària, on ens pugam trobar totes les persones interessades en parlar tranquil·la i democràticament, per tractar d’avançar sense prejudicis ni condicions prèvies cap eixa possible i desitjable nova unitat popular.

La reunió es farà el dimarts 23 de setembre a les 19h a (serà a la ciutat de Valencia i s’indicarà el lloc) i totes i tots estem convidats.

Ens vegem!!

Per adhesions i contactes escriure al mail adhesions.23setembre@gmail.com

primeres adhesions:

Mario ALVARO JIMENEZ, Francisco J. BARBA i VIRUEL, Vicent BARBER, Maica BARCEIRO, José Antonio BENZAL, Pilar BIGORRA, Mireia BIOSCA, Joan BLANCO PAZ, Rosa BOSCH, Fernando CASASNOVAS, Carmen CASTRO, Manuel COLOMER i LLUCH, Isabel ELISA CORCHETE, Bonifacio FLORES MARTIN, Xelo FRIGOLS LLETÍ, Manuel GARCIA ALGARRA, Margot GARNICA, Constantina GUILLIN BOLUMAR, José Luis GONZALEZ MESEGUER, Javier HERNÁNDEZ PADILLA, Aurora IBAÑEZ SALMERON, Héctor ILLUECA, Rafael LAFUENTE AVEDILLO, Germán LÓPEZ TORRES, Fermín LÓPEZ GUERRERO, Xavier MARCH i SANCHIS, José Manuel MARTINEZ MONEREO, Alberto MARTÍNEZ SÁNCHEZ, Vicent MAURI i GENOVES, Ventura MONTALBAN GÁMEZ, Rosana MONTALBAN i MOLLA, Indiana MORA TORANZO, Julia MORO, Antonio OLARIA LÓPEZ, Patricia OLASCOAGA RECUERO, Miguel PÉREZ MARÍZ, José PORTILLO, Carlos PRADO PRADO, Vicente REIG LLORENS, Emili SÁNCHEZ, Mada SÁNCHEZ, Irene SANROQUE MUÑOZ, Julia SEVILLA MARTÍNEZ, Antonio TERRONES, MarÍa Luisa URDIEL, Mariana UREÑA, Gustavo VIVAS REBOLLEDO, Antonio Marin Segovia, ...Carta convocatoria 23 setembre Castellano
Totes Juntes per la dignitat
PDF - 69.3 kB, 0 x 0 pixels


Resposta a l'article
CONVOCATORIA ALTERNATIVA MUNICIPAL UNITARIA 23 SETEMBRE 2014
Carta de Convocatoria a la Asamblea Ciudadana Unitaria el 23 de septiembre de 2014... ("Eppur si muove". Y sin embargo se mueve...) CONVOCATORIA ALTERNATIVA MUNICIPAL UNITARIA 23 SETEMBRE 2014 PER UNA TROBADA CIUTADANA UNITARIA EL 23 SETEMBRE !! http://www.mrg-valencia.org/spip.php?article930&var_mode=calcul
Resposta almissatge:

‪#‎STOPbipartidismo‬ Programa del Frente Cívico para acabar con el bipartidismo http://frentecivicomurcia.wordpress.com/2014/09/04/el-colectivo-frente-civico-presenta-un-programa-para-acabar-con-el-bipartidismo/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter# Frente cívico Somos Mayoria de Valencia @SomosMayoriaVLC

La organización Frente Cívico Somos Mayoría (Fcsm) presentó ayer un programa de medidas, dirigido a los ciudadanos, con el que pretende aunar a diferentes partidos políticos y organismos sociales, con el objetivo de trabajar conjuntamente «para derrocar al poder establecido, y acabar con el bipartidismo».

Los portavoces del Fcsm, Magdalena Martínez y Ginés Fernández, manifestaron el deseo de que esta asociación sea «un mecanismo de enlace» para la convergencia política. «No hablamos de ideas de izquierda o derecha, hablamos de acciones justas o injustas, viables o inviables», afirmaron.

Magdalena Martínez afirmó que «al poder no solo hay que decirle que se vaya, sino decirle qué vamos a hacer y aportar propuestas concretas».

Ambos portavoces insistieron en que con este programa, que además de aportar soluciones incluye una garantía de acuerdos para trabajar conjuntamente, no pretenden presentarse a los próximos comicios, ya que «no queremos tener un protagonismo electoral».

Gines Fernández explicó que debido a la «situación insostenible» que vive Murcia, «es necesario que haya un cambio en la política». «El PP nos ha vendido una recuperación virtual de la Región, porque miles de familias siguen sufriendo la crisis y las políticas de recortes que el actual gobierno les ha impuesto», señaló.

Entre las medidas propuestas en el programa, que se hizo público el pasado julio, destaca la reforma de la ley electoral, de la que Fernández afirmó que «es injusta, antidemocrática y favorece el bipartidismo».

El portavoz también criticó la propuesta del PP de elección directa de alcaldes, ya que «así se le robará el voto a los ciudadanos», y aseguró que el Gobierno «con esta medida solo quiere consolidarse en el poder porque sabe que va a perder votos en las elecciones de 2015». Este colectivo civil también propone una serie de soluciones para generar empleo con un salario digno, y medidas para la regeneración democrática, entre otras.

Ginés Fernández recordó que la organización Frente Cívico surgió hace dos años de la mano del político Julio Anguita «con el anhelo de cambiar las cosas». Con una representación en la mayoría de comunidades autónomas, el portavoz en la Región aseguró que, a partir de la creación de unas bases comunes, están intentando aplicar las medidas en función de las características de cada territorio.

CONVOCATORIA ALTERNATIVA MUNICIPAL UNITARIA 23 SETEMBRE 2014
4 de setembre de 2014, per  @Antonio_Arnau

‪#‎STOPbipartidismo‬ Programa del Frente Cívico para acabar con el bipartidismo http://frentecivicomurcia.wordpress.com/2014/09/04/el-colectivo-frente-civico-presenta-un-programa-para-acabar-con-el-bipartidismo/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter# Frente cívico Somos Mayoria de Valencia @SomosMayoriaVLC

La organización Frente Cívico Somos Mayoría (Fcsm) presentó ayer un programa de medidas, dirigido a los ciudadanos, con el que pretende aunar a diferentes partidos políticos y organismos sociales, con el objetivo de trabajar conjuntamente «para derrocar al poder establecido, y acabar con el bipartidismo».

Los portavoces del Fcsm, Magdalena Martínez y Ginés Fernández, manifestaron el deseo de que esta asociación sea «un mecanismo de enlace» para la convergencia política. «No hablamos de ideas de izquierda o derecha, hablamos de acciones justas o injustas, viables o inviables», afirmaron.

Magdalena Martínez afirmó que «al poder no solo hay que decirle que se vaya, sino decirle qué vamos a hacer y aportar propuestas concretas».

Ambos portavoces insistieron en que con este programa, que además de aportar soluciones incluye una garantía de acuerdos para trabajar conjuntamente, no pretenden presentarse a los próximos comicios, ya que «no queremos tener un protagonismo electoral».

Gines Fernández explicó que debido a la «situación insostenible» que vive Murcia, «es necesario que haya un cambio en la política». «El PP nos ha vendido una recuperación virtual de la Región, porque miles de familias siguen sufriendo la crisis y las políticas de recortes que el actual gobierno les ha impuesto», señaló.

Entre las medidas propuestas en el programa, que se hizo público el pasado julio, destaca la reforma de la ley electoral, de la que Fernández afirmó que «es injusta, antidemocrática y favorece el bipartidismo».

El portavoz también criticó la propuesta del PP de elección directa de alcaldes, ya que «así se le robará el voto a los ciudadanos», y aseguró que el Gobierno «con esta medida solo quiere consolidarse en el poder porque sabe que va a perder votos en las elecciones de 2015». Este colectivo civil también propone una serie de soluciones para generar empleo con un salario digno, y medidas para la regeneración democrática, entre otras.

Ginés Fernández recordó que la organización Frente Cívico surgió hace dos años de la mano del político Julio Anguita «con el anhelo de cambiar las cosas». Con una representación en la mayoría de comunidades autónomas, el portavoz en la Región aseguró que, a partir de la creación de unas bases comunes, están intentando aplicar las medidas en función de las características de cada territorio.

 
3 d'abril
Villares, R. - Bahamonde , A. El Capital en su contexto, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (audiolibro mp3) 25 enero, 2013
capítulo a capítulo, del libro de los profesores Ramón Villares y Angel Bahamonde, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (Editorial Taurus, Madrid, 2009). (...)

3 d'abril
Una aproximación a la teoría laboral del valor (valor-trabajo)
Jorge Negro Asensio Audio: https://youtu.be/zwE4rX-goXU https://www.youtube.com/watch?v=q_oS-yd8Y0w texto: https://drive.google.com/file/d/0B93D...

8 de març

concepció&disseny;: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"