logo_mrg

 

 
dimecres 27 de maig de 2015
ACORD DE DEFENSA MÚTUA DAVANT L’AMENAÇA A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I DE MANIFESTACIÓ PER L’APLICACIÓ DE LA LLEI DE SEGURETAT CIUTADANA 4/2015 I DE LES MODIFICACIONS DEL CODI PENAL
per  Espai Alternatiu

Els col•lectius i organitzacions sotasignants hem convocat, organitzat o donat suport a nombroses accions de protesta i denúncia els darrers anys, concentracions, manifestacions, escraxes, assegudes, vagues... No ho hem fet per divertiment o capritx, ni tampoc per negoci o professió. Ha estat sempre una acció ciutadana en compliment del nostre compromís ètic i polític davant tantes situacions injustes, i davant les insuportables polítiques que han fet els darrers anys d’Espanya el país amb més desigualtat d’Europa.

Hem fet sempre pràctica del pacifisme i de la no-violència, i de l’ús dels drets civils com a via d’actuació i treball per la reclamació de les nostres reivindicacions ciutadanes i socials, i mai hem representat una amenaça per a la seguretat ciutadana.

Malgrat això el Govern, per via del Ministeri d’Interior i les seues delegacions de govern, ha replicat sovint amb amenaces i actuacions repressives. De vegades amb la persecució del dret de vaga dels sindicats i dels treballadors i les treballadores. D’altres vegades amb repressió, amb centenars de multes davant les mobilitzacions d’estudiants com la Primavera Valenciana, amb detencions o amb sancions per la resistència pacífica als desnonaments, o d’ocupació d’oficines bancàries per les persones estafades amb les preferents o afectades per les hipoteques i fins i tot s’han dificultat les marxes per la dependència i s’han dut a terme molts d’altres atacs.

Ara amb l’ús despòtic de la seua majoria absoluta ha forçat en solitari un canvi legislatiu (lleis 1, 4 i 5/2015) per augmentar la repressió i tractar d’emmordassar i callar l’onada de protestes ciutadanes davant les retallades socials i el desmantellament generalitzat de drets. Aquesta nova legislació de seguretat representa en si mateix un “abús de dret”, i una recuperació de la major arbitrarietat administrativa per la via de multes i sancions i de la supressió de garanties judicials. És palesa una voluntat repressiva pròpia del passat, amb la pretensió de defendre i blindar una oligarquia corrupta i de protegir els seus interessos.

Tot un arsenal contra els drets civils especialment dissenyat també per actuar contra la gent més feble, i contra els col•lectius de persones que es vol doblegar, excloure o expulsar. Cal assenyalar que seran les persones immigrants en situació irregular les que patiran també especialment aquesta nova legislació per facilitar la seua persecució i expulsió.

Considerem que, en situacions com aquestes, el desafiament o la desobediència a una administració autoritària, no només resulta inevitable i forçosa, sinó que és també un deure ètic, i encara major quan les activitats reprimides estan lligades a la defensa dels drets de col•lectius exclosos, atropellats o agredits des del poder. “Una llei injusta no és llei” deia un famós pensador moral; uns altres temps i d’altres moviments han viscut moments semblants.

Nosaltres volem mirar de front l’amenaça i el desafiament de les decisions del govern. Per això estem obligats a posar dempeus un seriós compromís de solidaritat popular i d’ajuda mútua. En conseqüència, les organitzacions ciutadanes, els col•lectius socials, els sindicats i els partits polítics solemnement acordem:

1. Declarar que continuarem amb totes les nostres activitats de denúncia i protesta, sense acovardir-nos ni deixar-nos sotmetre per cap legislació injusta ni per l’autoritarisme de cap ministre d’Interior.

2. Un compromís de defensa mútua i de solidaritat davant de l’aplicació de les mesures contemplades a les lleis, 1, 2 i 4 del 2015, que entraran en vigor el pròxim 1 de juliol, a les persones participants en accions convocades per qualsevol de les organitzacions signants. En virtut d’aquest compromís, qualsevol organització o col•lectiu podrà demanar l’actuació solidària i col•lectiva de la resta d’organitzacions i col•lectius, les accions jurídiques i polítiques que es consideren oportunes i així ho acorden entre elles.

3. Així mateix ens comprometem a actuar solidàriament fins que totes les persones que puguen ser represaliades siguen amnistiades, amb l’anul•lació total de totes les sancions ocasionades per aquesta legislació i les polítiques que l’anticipen.

4. Fem una crida general a l’afiliació de les nostres organitzacions i a la ciutadania valenciana al desafiament serè de l’autoritarisme, a l’exercici tranquil i sense por del drets de manifestació i de protesta i del dret d’expressió, davant de l’ús il•legítim i abusiu del poder de l’administració en benefici dels interessos i les polítiques partidistes. El dret a la resistència ha estat sempre una eina de construcció de societats més justes, i la germania i la solidaritat popular davant la tirania i els abusos del poder han format part del camí cap a la democràcia real. En aquest camí no retrocedirem.

València, 27 de maig de 2015

15M Monteolivet, 15M Olivereta, 15M Plaza, Acció Cultural País Valencià , Acontracorrent , Assamblea Contra la Repressió i Per les Llibertats (Ass. Micalet), Associació CANDOMBE, ATTAC , AAVV Nazaret, Avusanidad, Ca Revolta, Cadires de la Fam- Sillas del Hambre, Campanya CIE’s NO , Campanya No al TTIP, CCOO PV, Cedasala, CGT, Colegio Oficial de Trabajadores Sociales de Valencia, CNT , Comité Apoyo Amazonía, Comité empresa RTVV, Comité de Entidades Representantes de Personas con Discapacidad de la Comunidad Valenciana, Compromís, Consell de la Joventut de la C.Valenciana, Constituients, Coordinadora de Asociaciones de Lucha Contra El Sida de la Comunidad Valenciana, Coordinadora Valenciana d’ONG’s, Coordinadora Feminista de València, Coordinadora Obrera Sindical, Coordinadora Profesores i Profesors Interins , Democracia Real Ja Valencia, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Escola Valenciana, Escola de Pensament Federación Valenciana de Asociaciones de Familiares de Personas con Alzheimer, Feminista 25 abril, Espai Alternatiu, Esquerra Unida del País Valencià, FAPA Valencia, Fem Via l’Horta, Front Cívic Somos Mayoria, HOAC Valencia, Iai@-flautas Valencia , Intersindical Valenciana , Joves d’EUPV, Lambda col•lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, Marxes per la Dignitat, Mesa de Entidades de Solidaridad con las personas migrantes, Mil de Nou, Movimiento Contra la Intolerancia, PACMA, PCPV, Plataforma Afectades per les Hipoteques, Plataforma Pel Dret a Decidir, Plataforma Ciutadana Auditoria del Deute, Poble Lliure, Pobressa Zero, Podemos , Red Solidaridad Popular, Setem Comunitat Valenciana, So de Pau, UJC-PV, Un voluntario un árbol, Unió General de Treballadors PV, Unió per la III República, València En Comú, Xarxa de Xarxes d’Acció Social i Cooperació 
3 d'abril
Villares, R. - Bahamonde , A. El Capital en su contexto, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (audiolibro mp3) 25 enero, 2013
capítulo a capítulo, del libro de los profesores Ramón Villares y Angel Bahamonde, El mundo contemporáneo. Siglos XIX Y XX (Editorial Taurus, Madrid, 2009). (...)

3 d'abril
Una aproximación a la teoría laboral del valor (valor-trabajo)
Jorge Negro Asensio Audio: https://youtu.be/zwE4rX-goXU https://www.youtube.com/watch?v=q_oS-yd8Y0w texto: https://drive.google.com/file/d/0B93D...

8 de març

concepció&disseny;: miquel garcia "esranxer@yahoo.es"